foto4.jpg
Biz Kimiz, Hakkımızda Fotoğraf, Fotoğrafçılık Dağcılık Doğa Yürüyüşleri, Trekking, Gezi Doğa, Çocuk ve Doğa, Ağaç Türleri, Böcekler ve Bitkiler Bisiklet, Parkurlar, Yazılar, Anılar Sponsorlar İletişim

Çocuğumla Doğadayız Çocuğumla Doğadayız

E-Posta:


   

Ana Sayfa > Trekking ve Gezi > Etkinlikler



Çamlıdere Doğa Yürüyüşü

ADKK - Ankara Dağcılık - 05 Nisan Pazar, 2009

mondes_camlidere.jpg
Arşiv: Müslüm Öndeş
05 Nisan 2009 pazar günü Çamlıdere orman gözetleme kulesi doğa yürüyüşü yapılacaktır. Bu hafta ilkbahara merhaba diyen kardelen yatağına gideceğiz.Yürüyüşümüz 15 km ve 5 saat sürecektir. Çamlıdere yaylasından başlayacak yürüyüşümüz orman içi yolları takip ederek orman gözetleme kulesine kadar devam edecek, öğle yemeğinden sonra orman içi yolları takip ederek kardelen yatağına gideceğiz. Kardelen, çiğdem ve kaz ayağı çiçeklerini izleyerek geyiklere tuz yediren Cibilli Dede türbesinin yanından başlangıç noktasına döneceğiz. 


Lütfen aşağıdaki uyarıları dikkate alınız.

Bölgenin karlı ve ormanlık alan olması nedeniyle doğa yürüyüşünde ayakkabı, tozluk ve baton çok önemlidir. Su geçirmeyen Gore Tex'li doğa yürüyüş ayakabısını ve tozluğunu tercih ediniz. Teleskopik baton dengenizi sağlayacak, yükünüzü paylaşacak, yürüyüşünüzü kolaylaştıracaktır. Tozluk; ayakkabınızı koruyacak, bileğinizden içeri girecek, kar, su, kurumuş ot ve çalıları, paçalarınızın takılmasını engelleyecektir. Eğer ayakkabınızın su alma ihtimali varsa yedek çorap, orta boy çöp torbası ve koli bantını çantanızda bulunduruz.

Ayrıca her mevsim yağmurluk/panço veya soluyabilir dış kat giysi, mevsim şartlarına bağlı olarak, termal veya yün iç giysi, polar orta kat giysi, eldiven, bere, tozluk, güneş gözlüğü, yedek çorap, şapka ve koruyucu krem, Suya karşı dayanıklı, bileği koruyan ve ayağı rahatsız etmeyen sert/yarı sert tabanlı bot, kişisel durum gözetilerek yedek giysiler, ayakkabı, kişisel ilaçlarımızı ve ilkyardım setimizi çantamızdan bulundurmalıyız. Bütün malzemelerimizi mümkün olduğu kadar hafif ve enerji verici yiyeceklerimizi, 1 lt sıcak içecek ve 1,5 lt suyumuzu yeterli büyüklükte bir sırt çantasında taşımalıyız.

Ayrıca doğaya ve sağlığımıza zarar veren alışkanlıklarımızı terketmek, mümkün olduğunca tek sıra halinde yol ve patikaları kullanarak doğaya zarar vermemek, fotoğraf dışında doğadan hiçbir şey almamak, ağaçlara ve yüksek bölgelerde her türlü bitkiyi korumak, kendimizle ve başkalarıyla yarışma duygularımızı terketmek yürüyüşlerde dikkat etmemiz gereken diğer önemli noktalardır.

Doğada buluşmak dileğimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Müslüm Öndeş
ADK Dağcılık Kaptanı
Cep Tlf: 0 532 577 48 61

Mail : [email protected]




Tasarım: Studio Martin