Her düzeyden katılımcıya uygun olan yürüyüş parkuru, özellikle doğa yürüşlerine yeni başlamak isteyenler için seçildi. Beypazarı Eğriova yaylasında doğaya ve yürüyüşlere merhaba demek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat. Bu etkinlikle sonbaharın şu ılık günlerinde tatlı bir akşam ışığında ne zamandır hayalini kurduğunuz "artık doğadayım ormandayım" fotoğrafını yakalayabilirsiniz belki.
Hareket:
Tunus Cad. Dünya Göz Hastanesi Önü (Eski Sevgi Hastanesi) Saat: 07:30
Milli kütüphane, Armada, Batıkent , Eryaman kavşağı, Endi gibi duraklardan da binebilirsiniz. Kayıt sırasında lütfen biniş durağınızı bildiriniz.
Parkur Seviyesi: Yeni başlayan
Yürüyüş süresi: 3,5 saat (tahmini)
Kayıt ve Bilgi: Cengiz Taçyıldız - 0530 348 0198
Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Noktalar
Ayakkabı:
Doğa yürüyüşlerinde ayakkabı oldukça önemli bir ayrıntıdır. Arazide size konforlu bir yürüyüş sağlayacak yürüyüş botunuzu iyi seçmelisiniz. İlk kez yürüyecekler ve bu donanıma sahip olmayanlar için ayaklarını saran şehir botları da şimdilik önerilebilir. İlerleyen zamanda ihtiyaç ve tecrübenize göre uygun bir yürüş botu seçebilirsiniz.
Kıyafet:
Her an değişebilecek hava koşulları dolayısıyla incelerek soğumak ve kalınlaşarak ısınmak için kat kat giyinme prensibi ile giyininiz. Tek kalın bir mont yerine farklı kalınlıklarda kat kat giyebileceğiniz bir kıyafet sizin için çok daha uygun olacaktır. Varsa polar diye bilinen sentetik kumaştan imal edilen kıyafetler çokça işinize yarayacaktır. Yağış ihtimaline karşı dışa giyeceğiniz bir kıyafeti de ihmal etmeyin. En içe giydiğiniz kıyafetleriniz meşhur adlarıyla bilinen termal içlikler değil de pamuklu çamaşırlar ise, terinizle ıslandığında sizi sıkıntıya sokabilir, bu durumda hiç yoktan dönüş yolunda kuru bir seyahat için birer yedek çamaşırı yanınızda götürün, arabada bırakırsınız. Şehre göre değil gideceğiniz doğal ortama göre hazırlıklı olun, gölgeler yazın bile serin ve soğuk olabilir.
Aksesuar:
Güneş gözlüğü, şapka, bere, eldiven, kulak bandı gibi fazla yer tutmayan ama çokça faydalı malzemelerinizi kesinlikle yanınıza alın. Henüz kış gelmedi diye düşünmeyin, ince bir bere ve ince bir eldiven vücud ısınızın korunması açısından oldukça faydalıdır. Üşüdüğünüz için değil, enerjinizi faaliyet boyu korumak için giyinirsiniz.
Yiyecek ve İçecek:
Karbonhidrat açısından zengin doğal yiyecekler tercih edin, örneğin ekmek arası helva size ihtiyaç duyacağınız enerjiyi sağlayacak çok uygun bir yiyecek olabilir. Kumanyanız ekmek arası keyifli yiyecekler olabileceği gibi, sızdırmaz bir kutuda nefis bir barbunya da olabilir. İçeceğinizi hiç bir şekilde ihmal etmeyin. Etkinlikler sırasındaki temel yakıtınız sudur. En az 1,5 - 2 litre su tüketin. Bunun yanısıra özellikle sonbahar ve kış yürüyüşlerinde sıcak 1 litre içeceği de yanınızda bulundurun, size sağlayacağı keyif ve faydayı hayal bile edemezsiniz. Son olarak çantanıza atıştırmalık, çerez tarzı yiyeceklerde alabilirsiniz.
+ varsa yürüyüş sopalarınızı (batonlarınızı )
+ fotoğraf makinenizi de
yanınıza alınız.
Malzeme seçimi ve ihtiyaçların belirlenmesi tecrübe gerektirir. Bu konuda kendinize zaman tanıyın, acele etmeyin, işinize yaramayacak malzemeleri satın almayın. Yürüyüşler; yürüyüş arkadaşlarınızdan doğrusunu öğrenmek için iyi bir fırsattır. Sorun, bilgilenin, deneyin öğrenin.
UNUTMAYIN
- Doğa sporları bir takım riskler içerir. Bunlardan bazılarıysa hayati olabilir. Dikkatli olun.
- Doğada yürüyüş belli bir disiplin içerisinde gerçekleştirilir. Yürüyüş disiplinine ve rehberinizin yönlendirmelerine kesinlikle uyun.
- Doğaya zarar verecek davranışlardan kaçının, yanınızda götürdüğünüz her türlü çöpü şehre geri getirin, bunlar organik olsalar dahi gittiğiniz ortamlarda bırakmayın.
- Sessizce kendinize yürüyün, aşırı gürültüden kaçının.
- Eve yalnızca fotoğraf kareleri getirin.
DDDSK - Doğayı Duyanlar Doğa Sporları Kulübü